Betere Gebouwen zijn Circulair

Webinar ‘Materiaalprijsstijgingen: dé oplossing voor de transitie naar circulair bouwen?’

0

Een enorme woningbouw-opgave ligt op stapel, maar prijsstijgingen en lange levertijden van materialen beteugelen de bouwsector. Versnellen materiaalprijsstijgingen en materiaaltekorten de transitie naar circulair bouwen en zo ja, is deze verandering blijvend?

Op donderdag 28 oktober 2021 gaan we op zoek naar het antwoord op deze vraag, tijdens het webinar ‘Materiaalprijsstijgingen: dé oplossing voor de transitie naar circulair bouwen?’

Dat doen we samen met onder andere aannemer Strukton, materiaalproducent Kingspan Geïsoleerde Panelen Nederland en en interieurbouwer Gielissen Interiors & Exhibitions. Bent u erbij?

Programma

15.30 uur            Opening door team Betere Gebouwen

15.35 uur            Inleiding materiaalkostenstijgingen door Michael de Joode

15.40 uur            Inleiding circulair bouwen door Gerwin Beukhof

15.50 uur            Discussie onder leiding van Jeannette Levels-Vermeer

16.30 uur            Samenvatting en vragen door Jeannette Levels-Vermeer

16.45 uur            Afsluiting door team Betere Gebouwen

Praktische informatie

  • Datum: 28 oktober 2021
  • Tijd: 15.30 – 16.45 uur
  • Locatie: via Zoom. Na aanmelding via Eventbrite krijgt u voorafgaand aan het evenement een link naar de Zoom-omgeving.

Inschrijven

Deelname aan het webinar is gratis. Inschrijven kan via Eventbrite.

Genodigden

Bas Woldman, Design & Build manager, Strukton Worksphere

Bas is verantwoordelijk voor de ontwerpontwikkeling van complexe utilitaire projecten en de aansluiting op de realisatie. Vanaf het begin van ontwerpprocessen stuurt hij op duurzame keuzes op energie, gezondheid, materiaalgebruik en circulariteit. Dit zet hij door in de realisatie, en verder richting beheer en onderhoud. Kansen en bedreigingen op circulaire initiatieven, met name in renovatietrajecten, en daar adaptief op reageren, is een uitdaging die Strukton Worksphere graag aangaat.

Frank van der Pasch, Commercial Manager, Gielissen Interiors & Exhibitions

Frank houdt zich bezig met duurzame én gezonde gebouwen. Gielissen werkt zoveel mogelijk met duurzame materialen, zet gebruikte materialen om in nieuwe producten in de eigen ‘oogsthal’ en streeft ernaar zichzelf en de opdrachtgever zoveel mogelijk uit te dagen op het gebied van zero-waste en circulariteit. De duurzame missie van Gielissen is: het realiseren van een inspirerende ontmoetingsplaats door middel van duurzame oplossingen en slimme engineering en met het menselijk welzijn centraal.|

Evert Kraaima, Manager Business Development Netherlands, Kingspan Insulated Panels

Evert is verantwoordelijk voor de strategie van de businessunit Facades Benelux van Kingspan. Duurzaamheid en circulariteit staan hoog in het vaandel bij Kingspan Insulated Panels. Met het duur-zaamheidsprogramma ‘Planet Passionate’ richt het bedrijf zich op drie grote mondiale vraagstukken: klimaatverandering, circulariteit en natuurbescherming. Evert heeft een duidelijke visie op circulariteit: “Waarom zouden we ons alleen richten op end-of-life-oplossingen, zoals recycling, als we onze circulaire impact vandaag al kunnen aanpakken?”

Vind je dit een interessant artikel? Deel het met je netwerk.

Reacties

Schrijf een reactie